YÜKSEKOKULUMUZUN CUMHURİYET'İN 100.YIL KUTLAMALARI VE ETKİNLİKLERİ
  27 Kasım 2023

YÜKSEKOKULUMUZUN CUMHURİYET'İN 100.YIL KUTLAMALARI VE ETKİNLİKLERİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’da ayak bastığı “simge şehrimiz” Samsunda düzenlenen etkinliklerde Polis Meslek Yüksekokulumuzda Cumhuriyet Bayramının 100 yılını coşku ve heyecanla kutladı.

Yüksekokulumuzun 100.yıl kutlamaları;

1. Bando gösterisi (26 Ekim 2023)
  2. Öğretim görevlisi Ahmet ÖZTÜRK’ün 100. Yıl konuşması(27 Ekim 2023)
  3. Türk Sanat Müziği Korosu (27 Ekim 2023)
  4. Çelenk Töreni Ve Bayrak Yürüyüşü (28 Ekim 2023)
  5. Tören yürüyüşü(29 Ekim 2023)
  6. Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı yayın konuşmaları(29 Ekim 2023)

Cumhuriyetin kuruluşunun 100.üncü yılı kutlamaları çerçevesinde 26 Ekim 2023 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanında okulumuz öğrencilerinin bando gösterisi Samsun halkı tarafından yoğun  ilgi gördü.27 Ekim 2023 Cuma günü  Okulumuz  Öğretim Görevlisi Ahmet ÖZTÜRK’ün yüksekokul öğrencilerimizle olan konferansta; “Cumhuriyetimizin 100. Yılını iftiharla kutladığımızı, milletimizin her daim barışa,huzura,hoşgörüye,adalete ve inançlara saygıyı tesis ettiğini vurguladı”.27 Ekim Cuma günü Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri çerçevesinde konser verdi.  Yüksekokulumuz 1. Sınıf öğrencilerimizin katıldığı bu konserde Şef Özge ALTINTAŞ ÖZCAN yönetiminde, müzik ziyafeti sunuldu. Cumhuriyet Bayramı'nın 100. Yılı Kutlama Programı, 28 Ekim Cumartesi günü Anıt Park'ta düzenlenen çelenk törenine Samsun Valisi Orhan TAVLI, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut ALA, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR, milletvekilleri, Yüksekokul Müdürümüz Sayın Ogün ŞAHİN, diğer kurum amirleri ve yüksekokulumuz personel ve öğrencileride katıldı. Samsun Valimiz Sayın Orhan TAVLI, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut ALA ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa DEMİR tarafından anıta çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşünde Yüksekokul öğrencilerimiz ve vatandaşlar tarafından 1919 metrelik Türk bayrağı açıldı. Atatürk anıtından başlayan yürüyüşe vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz çeşitli marşlarla eşlik ederek, yürüyüş Lise ve İstiklal caddelerini müteakiben Cumhuriyet Meydanında sona erdi. 29 Ekim Pazar günü düzenlenen törende Valimiz Sayın TAVLI, "Asırlar boyunca bu değerler üzerine hüküm süren Osmanlı Devleti döneminde huzur ve güvenin hâkim olduğu coğrafyalar, Osmanlı Devleti`nin tarih sahnesinden çekilmesiyle birlikte emperyalist güçlerin zulmüne maruz kalmıştır." dedi. Okulların hazırladığı halk oyunları ve spor gösterileri, askeri bando eşliğinde Yüksekokulumuz öğrencileri ve diğer kurumların katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen Sahil Güvenlik gemileri, deniz polisleri botları, römorkörler, balıkçı gemileri, tekneler, yelkenliler ile yatlar sahilde geçiş yaptı. Düzenlenen gösteriler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

100.yıl kutlamaları 29 Ekim 2023 günü saat:19.23’te Sayın Cumhurbaşkanımızın halka hitaben yaptığı canlı yayın konuşmaları Yüksekokul personel ve öğrencilerinin katılımı ile tamamlandı.