KORONAVİRÜS HASTALIĞI COVİD-19
  13 Mart 2020

Polis Akademisi Başkanlığının 13.03.2020 tarihli ve 2020031311462390341 sayılı duyuru yazıları ile, Koronavirüs hastalığı Covid-19 hakkında tüm öğrenciler ve personele yönelik olarak İl Sağlık Müdürlükleriyle görüşülerek gün içerisinde virüse karşı kendilerini nasıl koruyacakları, öğrencilerin izinde dikkat etmesi gereken konular ve izin dönüşünde muhtemel taşıyıcı olmaları halinde yapacakları ile ilgili, bilinçlerini artırmaya yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenmesi istenildiğinden;

Yüksekokulumuzda eğitim ve öğretimlerine devam etmekte olan öğrencilerimiz ve görevli personelimize yönelik, 13.03.2020 Cuma günü saat:15.00’te Yüksekokulumuz Eğitim Binası Öğrenci Gazinosunda, Atakum İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzman Doktor Habibe KOLCU tarafından “Koronavirüs Hastalığı Covid-19 Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenmiştir.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya hızlıca yayılan Koronavirüs (Covid-19) Enfeksiyonu nedir, inkübasyon ve bulaştırıcılık süresi, koronavirüs enfeksiyonuna karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz, yeni koronavirüs riskine karşı 14 kural, ellerimizi ne zaman ve nasıl yıkamalıyız, öğrencilerin izinde dikkat etmesi gereken konular ile muhtemel taşıyıcı olmaları halinde neler yapılması gerektiği konularının anlatıldığı “Koronavirüs Hastalığı Covid-19 Bilgilendirme Toplantısında” (830) öğrenci, (123) personel olmak üzere toplam (953) kişiye hitap edilerek gerekli bilgilendirme yapılmıştır.