19. DÖNEM POLİS MEMURU ADAYLARININ YEMİN VE MEZUNİYET TÖRENİ
  11 Ekim 2021

SAMSUN 19 MAYIS POLİS MESLEK YÜKSEK OKULUMUZUN 19. DÖNEM POLİS MEMURU ADAYLARININ YEMİN VE MEZUNİYET TÖRENİ

05.10.2021 Salı günü saat 10.00’da yüksekokulumuz çim sahasında 2 yıllık eğitim ve öğretimlerini başarı ile tamamlayan 147’si kadın 240’ı erkek toplam 387 polis adayı için yemin töreni düzenlenmiştir.

Düzenlenen tören Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu Covid-19 Pandemi Tedbirlerine uygun olarak yapılmıştır.

Yemin törenine; Samsun Vali Yardımcısı Sayın Hasan ÖZTÜRK, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mehmet Sabri KILIÇ, İl Emniyet Müdürü Sayın Dr. Ömer URHAL, 19 Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Fehmi YAZICI, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sayın Bayram Ali SONER, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Sayın Ogün ŞAHİN protokolün diğer üyeleri, aday polis memurlarının aileleri ve yüksekokul personeli ve görevlilerimiz katılmışlardır.

Yemin töreni Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başlamış, ardından mezunlar adına dönem birincisi tarafından konuşma yapılarak yaş kütüğüne plaket çakılması ile devam etmiştir.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Ogün ŞAHİN, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sayın Bayram Ali SONER ve Samsun Vali Yardımcısı Sayın Hasan ÖZTÜRK törende bulunanlara hitaben birer konuşma yapmışlardır.

Törende Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Sayın Yılmaz ÇOLAK’ın göndermiş olduğu 19.Dönem PMYO Tebrik Mesajları okunmuştur.

Dereceye giren Aday Polis Memurlarına diploma ve hediyelerin verilmesi sonrasında aday polis memurlarının yemin etmesi ile Yemin Töreni sona ermiştir.