TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 174’NCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KAPSAMINDA ŞEHİTLİK ZİYARETİ
  10 Nisan 2019

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 174’NCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KAPSAMINDA ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Türk Polis Teşkilatının 174.kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit mezarları ziyaret edildi. Ziyaret Asri Mezarlıkta bulunan Şehitlik Anıtı önünde anma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kur’an-ı Kerim okundu.

Ziyarette Samsun İl Emniyet Müdürü Sayın Vedat YAVUZ anıta çelenk sunduktan sonra şeref defterini imzalayarak şunları yazdı. ”Aziz şehitlerimiz, Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünde vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen siz yiğitlere minnettar ve şükranlarımızı iletmek üzere huzurunuzdayız. Gücünü yasalardan, desteğini halktan alan köklü geçmişi ile Türkiye Cumhuriyetinin temel kurumlarından birisi olan Türk Polis Teşkilatımızın 174’ncü kuruluş yıl dönümünde Türk Polisi olarak sorumluluğumuzun bilinci ve özverisi ile görevimizin başındayız. Kahramanlıklarınınız tarihin altın sayfalarında yer alırken, Türkiye Cumhuriyet Devletinin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ebediyete kadar sürmesinin mührü olmuştur. ”

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Vedat YAVUZ, Yüksekokulumuz Okul Müdür Vekili Sayın Ogün ŞAHİN ile Emniyet Müdür Yardımcıları, şehit yakınları, gaziler, emniyet mensupları ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimizin katıldığı ziyarette şehit mezarları ziyaret edilerek şehit mezarlarına karanfil bırakılarak dua edildi.