19 MAYIS’IN 100. YILINDA, YÜRÜYORUZ YOLUNDA
  16 Mayıs 2019

19 MAYIS’IN 100. YILINDA, YÜRÜYORUZ YOLUNDA

Milli Mücadelenin başlangıcı olan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından Samsun’a gelen gençler 1919 Metre uzunluğundaki Türk Bayrağını taşıdı.

13 Mayıs 2019 günü saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanından başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı, Lise Caddesini takip ederek Cumhuriyet Meydanında sona erdi.

1919 Metrelik Türk Bayrağını taşıyan aralarında 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimizin de olduğu katılımcılara Samsun halkı yürüyüş güzergâhında ve evlerinden Türk Bayrağı ve alkışlarla karşılık verdi.

Samsun Valisi Sayın Osman KAYMAK yapmış olduğu konuşmada “ Bundan 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, yok olmakta olan ve karabulutların dolandığı Anadolu’ya İstanbul’dan çıkarak Samsun’a geldi. Samsun’da Kurtuluş Mücadelesinin ilk ateşini yaktı. Bir dizi etkinlikler yaparak bu coşkuyu hep beraber yaşamaya çalışıyoruz.2023’e kadar 100.Yıl Kutlamaları devam edecek.1919 Metre Bayrak Yürüyüşünü coşkuyla gerçekleştirdik.” dedi.