SAMSUN’DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKU İLE KUTLANDI
  31 Ekim 2019

SAMSUN’DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKU İLE KUTLANDI

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29.10.2019 Salı günü saat 10.30’da Mustafa DAĞISTANLI spor salonunda gerçekleştirildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama törenine Samsun Valimiz Sayın Osman KAYMAK, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa DEMİR, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Sayın Recep Ali ÜSTÜN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL ve Yüksekokul Müdürümüz Polis Başmüfettişi 1.Sınıf Emniyet Müdürü Ogün ŞAHİN, Samsunlu vatandaşlar ve Yüksekokulumuz 2.Sınıf Öğrencileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlama töreninde Samsun Valimiz Sayın Osman KAYMAK yapmış olduğu konuşmada;

“Cumhuriyetimizin 96. yılında ve ayrıca Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsunumuzda başlattığı Milli Mücadelenin 100.Yılını kutladığımız bu günlerde ülkemizin ileri demokrasi ve güçlü ekonomi yönünde kat ettiği mesafeyi görmekteyiz. Milletimiz 96 yıl önce bu gün tüm olumsuz şartlara rağmen, önüne çıkan engelleri azimle aşarak demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini kurma başarısını gerçekleştirmiştir. Bağımsızlığımızı bütün dünyaya ilan eden ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına temel hazırlayan Kurtuluş Mücadelesi 1919’da bu kutlu şehirde başladı. Mustafa Kemal ATATÜRK, Anadolu’da başlayan ulusal hareketi hiçbir gücün durduramayacağını, milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağını bu topraklarda tüm dünyaya haykırdı”. Dedi.

Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra kutlama programı öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, folklor gösterileri, sporcuların gösterileri akabinde öğrencilerin ve gazilerin bayrak ve flamalarla yaptıkları tören geçişi ile sona erdi.