GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' ÜN EBEDİYETE İNTİKALİNİN 80 İNCİ YILDÖNÜMÜNDE EMNİYET TEŞKİLATIMIZIN ANITKABİR ZİYARETİ
  10 Kasım 2018

Emniyet Teşkilatı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yıldönümü nedeniyle Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal UZUNKAYA başkanlığında; Polis Akademisi Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz ÇOLAK, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Merkez Teşkilatı Personelleri ve Polis Meslek Yüksek Okullarının öğrencilerinin katılımları ile Anıtkabir ziyareti gerçekleşmiştir. Anıtkabir ziyaretine 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulumuzdan 23 idari personel ve 342 öğrenci katılmıştır.

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal UZUNKAYA ve beraberindeki heyet Aslanlı Yoldan geçerek Atatürk’ün mozolesi önüne geldi ve mozoleye çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Beraberindeki heyet ile birlikte Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektiren Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal UZUNKAYA, Misak-ı Milli Kulesinde Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları ekledi;

“Aziz Atatürk;

Emniyet Teşkilatı olarak ebediyete intikalinizin 80’inci yıl dönümünde manevi huzurunuzda olmaktan büyük onur duyuyoruz.

“En büyük eserimdir” dediğiniz Cumhuriyeti korumak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak ve milletimizi aydınlık yarınlara taşımak için çıktığımız bu yolda tehdit oluşturan her türlü şer unsurla olan mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de aynı azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

Türk Polis Teşkilatı; demokrasimize ve kurucusu olduğunuz Cumhuriyetimize uzanan hain elleri yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarına bağlı kalarak her zaman kırmasını bilmiş, ikinci bir direniş ve diriliş destanı olan 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde büyük Türk milleti ile birlikte hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinde 63 şehit ve 283 gazi verme pahasına çok büyük bir rol üstlenmiştir.

Gücünü kanunlardan ve yüce Türk milletinden alan Türk Polis Teşkilatı; ülkemizin istiklal ve istikbaline göz dikenlere karşı “barış, huzur ve emniyet içinde bir Türkiye” idealiyle mücadelesine ve yoluna kararlılıkla devam etmektedir. Aydınlattığınız bu yolda azimle yürüyecek ve sizi daima saygı ve özlemle anacağız.

“Ruhunuz şad olsun.”