16, Dönem Mezuniyet Töreni
  04 Haziran 2018

YÜKSEKOKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN 16.DÖNEM MEZUNİYET SEVİNCİ

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulumuzdan iki yıllık eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun olan 638 öğrencimiz için mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet töreni programına Samsun Vali Yardımcısı Sayın Hasan ÖZTÜRK, Garnizon Komutanı Topçu Albay Sayın Recep Ali ÜSTÜN, Atakum Kaymakamı Sayın  Namık Kemal NAZLI, Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Sayın Ünsal AĞAOĞLU, Samsun İl Emniyet Müdürü Sayın Vedat YAVUZ, Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Şenol YAPRAK, Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Sayın Cihan ALAGÖZ, yüksekokulumuz öğretim görevlileri, okulumuz personelleri, polis adayları ve aileleri katıldı.

Yüksekokulumuzdan mezun olan 125 kadın, 513 erkek, toplam 638 polis adayı 16.dönem mezunları için düzenlenen yemin töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı.

19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Cihan ALAGÖZ, yüksekokulumuz futbol sahasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada “Mezunların eğitimlerini başarı ile tamamlayarak, polislik mesleğinin gerektirdiği tüm donanıma sahip, hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, vatan ve millet sevgisi ile hazır olduğunu, kurulduğu günden bu yana ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı anayasa ve yasalara sadakatle bağlı kalarak hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı kendine ilke edinerek, gece gündüz canı pahasına görevini yerine getirmektedir.” dedi.

Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Şenol YAPRAK da “Polisin anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle büyük özveri içinde görev yaptığını, devletin bekası, ülkenin huzur ve güvenliği için yeminine bağlı kalarak en zor şartlarda bile görevini yerine getireceklerini” dile getirdi.

Konuşmaların ardından dönem birincisi olan Sultan BUDAK yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren ilk 5 öğrenci 1.Sultan BUDAK, 2.Adeviye ÖZDİN, 3.Esra DUMAN, 4.Hasan GÜNER, 5.Ayşe SAĞIR oldu. Dereceye giren ilk 5 öğrencimize plaket ve diplomaları protokol davetlileri tarafından takdim edildi.

Daha sonra polis adayları yemin ederek keplerini havaya attılar. Erik dalı şarkısıyla oynayan öğrencilerimizin yanına gelen aileleri öğrencilerimizin mezuniyet sevinçlerine ortak oldular.​